15-22 NİSAN TURİZM HAFTASI KUTLU OLSUN.

15-22 NİSAN TURİZM HAFTASI KUTLU OLSUN.

Türkiye'de turizm, ülke ekonomisi için önemli bir sektördür. Turizm gelirlerinin ihracata oranı %16,7'dir. Ülkedeki turizm faaliyetleri Türkiye Cumhuriyeti Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın sorumluluk alanındadır. Türkiye'de ülkenin tarihini ve kültürünü yansıtan pek çok turistik yer mevcut olup ayrıca Akdeniz ve Ege Denizi'nin kıyısında turistik aktiviteler yapılmaktadır. Son yıllarda ülke, sağlık turizminde popüler hâle gelmiştir.

Türkiye'nin en büyük şehri olan İstanbulBizans ve Osmanlı İmparatorluğu'nun başkenti olması dolayısıyla da antik döneme sahip birçok yapıyı barındırmaktadır. Sultan Ahmet CamiiAyasofya ve Topkapı Sarayı bunlardan birkaçıdır. Diğer önemli turizm alanları; Roma İmparatorluğu döneminden kalan EfesTroyaBergamaSideMeryem Ana Evi'nin yanı sıra KapadokyaNemrut ve Pamukkale bölgeleridir.

Plaj bölgeleri, genellikle Türkiye'nin çeşitli şehirlerinde yaşayan insanlar ve Batı Avrupa'dan gelen turistler için önemli bir turizm alanıdır. En önemli plajlar, Ege kıyılarından başlar ve Akdeniz'de Antalya yakınlarında son bulur. BodrumÇeşmeFethiyeMarmarisKuşadasıAlanya önemli tatil yöreleridir.

07.04.2023 294

 

·        Bu vatan, çocuklarımız ve torunlarımız için cennet yapılmaya layıktır. M. Kemal ATATÜRK